Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
"Cine ştie, câştigă!" la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Joi, 13 Mai 2010

Concursul de cultură generală "Cine ştie, câştigă!" a ajuns şi la Satu Mare. Trei elevi de la trei licee diferite au răspuns miercuri la întrebările puse de reporterul Radio România Cultural, Andrea Ionescu, emisiunea fiind înregistrată în sala Filarmonicii "Dinu Lipatti".
 

 

Concursul care a ajuns ultima dată la Satu Mare în anul 2001 are o tradiţie de peste 60 de ani, fiind difuzat la postul public de radio ce se adresează iubitorilor de cultură.

 

Emisiunea i-a avut "concurenţi" pe Denisa Rusu de la Colegiul Naţional "Doamna Stanca", Răzvan Roşu din partea Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" şi Lucian Toma, elev care a reprezentat Colegiul Naţional "Ioan Slavici". "Emisiunea s-a axat pe istorie, cultură şi civilizaţie locală, iar elevii s-au descurat bine" - spune Andrea Ionescu, care a interacţionat şi cu publicul venit să-i încurajeze pe cei trei elevi.

 

Realizatoarea emisiunii lunare de la Radio România Cultural afirmă că valoarea totală a premiilor a fost de 2.000 lei, din care 600 lei vor fi oferiţi în ziua difuzării pe radio. "Sătmărenii vor putea asculta emisiunea în a treia duminică din luna iunie, de la ora 17.30, iar cei 600 lei vor putea fi câştigaţi de ascultătorii noştri, bineînţeles dacă vor şti să răspundă la întrebările noastre" - adaugă realizatoarea de la Radio România Cultural.
 

 

Din juriu au făcut parte reprezentanţi ai Muzeului Judeţean, Filarmonicii şi Primăriei, fiind împărţite concurenţilor cărţi şi CD-uri editate de postul de radio. Cea care s-a descurcat cel mai bine a fost eleva CN "Doamna Stanca", Denisa Rusu, din clasa a X-a D. Nici nu e de mirare, având în vedere că tânăra de 16 ani este o elevă de nota 10, doar anul acesta obţinând două premii la olimpiada de religie, respectiv la cea de chimie.

 

Denisa a câştigat un premiu de 500 lei, iar pe locul II s-a situat Răzvan Roşu, elev în clasa a XII-a G la CN "Mihai Eminescu". Acesta a câştigat suma de 400 lei, iar doi colegi de-ai lui aflaţi în public s-au ales cu câte 100 lei fiecare, după ce au răspuns corect la întrebările moderatoarei.

 

Lucian Toma, elev în clasa a XI-a E la CN "Ioan Slavici", a câştigat un premiu de 300 lei la concursul "Cine ştie, câştigă!", ce va avea ca următoare destinaţie localitatea Albac din judeţul Alba.

1835 vizite
Distribuie pe